Крос кънтри трасе с организатор/създадено от:

Споделен на gabra6.wix.com
На този сайт може да намерите още информация и маршрути около с. Габра за вело и пешеходни преходи.

Габра – Борика

Кратък маршрут югоизточно от с. Габра в най-западните части на Вакарелска планина, част от Ихтиманска Средна гора.Излиза се от Габра по главното шосе в посока Горно Габренско езеро. Излизайки на седловината между вр. Китката и вр. Влайчовица (Връх друм) пътя се разклонява. Асфалта продължава към Държавно ловно стопанство Искър, вдясно се вижда Горно Габренско езеро, а на ляво слиза почвен път към Бранковци и Вакарел. Слиза се посока долът на река Мътивир. От лявата страна остава дерето наречено Ереджек. От тук нататък пътя е през това дере, покрай потока, който тече през него. Освен, че е слабо посещаван район, черните пътища се използват за офроуд или от камиони и са често с дълбоки коловози.
6 км. след Габра, гората от двете страни на потока отстъпва място на огромна поляна. В началото и има малък язовир и водоизточник – Студен кладенец. Минава се по стената на язовирчето посока селскостопанска постройка в източният край на поляната. От другата страна на поляната е оградата на Ловно стопанство Искър, покрай която също има черен път и може да се мине. В Югоизточният край на поляната пътя влиза в дъбова гора и малко след това започва спускане. Малко преди с. Борика се намира параклис Света Петка. Край него има изграден кът за почивка.
От с. Борика можете да се върнете по същият път или да се спуснете към с. Веринско и гр. Ихтиман по асфалтовият път – 17,5 км.
gabra_rila

Звездичките са като карането на колело - правят хората щастливи. Всеки път, когато не оцените маршрут за да помогнете при избора на другите, някъде някой пука гума. Това е ужасно. Не го допускайте...

Коментирай, сподели опит, разкажи история

Loading Facebook Comments ...

One thought on “Габра – Борика

Speak Your Mind

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>