Крос кънтри трасе с организатор/създадено от:

Парк Витоша

Владая – Кариерата

Кръгов маршрут за планинско колоездене за хора с много желание и опит. Отнема между 2 и 4 часа и е с ниско физическо натоварване. Останалите маршрути на Витоша може да видите тук.Маршрута започва в южният край на селото, като по ул. Кайлъка се насочваме на изток. Маршрута е маркиран в синьо. При напускане на селото в дясно е пътя по който ще се върнем. Можем да направим обиколката и в тази посока.
Пътя се изкачва с плавни серпентини и пресича маркировката на “Обиколката на Витоша”. Изкачването продължава и на км. 7 (приблизително средата на маршрута) достигаме разширението на старата кариера. Малко след нея е най-високата точка на маршрута. Оттук маршрута се спуска на запад остро и излиза на пътя на “Обиколката на Витоша”. Тук сме на дясно по хоризонтала над с. Мърчаево (така нареченият Водопровод). На километър 14, се отделя алея в ляво, която косо се спуска до Владая. Събираме се с улицата по която тръгнахме.
boyana

Звездичките са като карането на колело - правят хората щастливи. Всеки път, когато не оцените маршрут за да помогнете при избора на другите, някъде някой пука гума. Това е ужасно. Не го допускайте...

Коментирай, сподели опит, разкажи история

Loading Facebook Comments ...

One thought on “Владая – Кариерата

  • budhead

    Маршрута не е лесен. Половината разстояние е изкачване. Повреме на изкачването има малко места с подходяща настилка. По голямата част от първата половина е павета и едри камъни. След като се достигне най-високата точка следва спускане. Внимавайте да не изпуснете малката тясна пътечка която се отделя от пътя. Внимавайте също така, защото тя е стръмна тясна и обрасла.
    Като цяло няма гледки по пътя. На самата кариера има едно единствено място с панорамна гледка, но не е зашеметяващо.

    Хубав маршрут за горене на калории, но не бих повторил. Има доста по-добри и смислени.

Speak Your Mind

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>