Еднодневен вело-преход от Витоша до Рила

Details
Date:

март 25

Time:

08:00 am - 09:30 am

Event Category:

Организирано каране

Website:
Event Website
Organizer

Nomad Team

Website: Organizer's Website

Този вело-трип е изключително подходящ за начинаещи планински колоездачи и любители на леките пресечени терени. Маршрутът е с дистанция от 30 км. и около +900 м. Карането е по приятен, равен черен път със страхотни панорамни изгледи към Рила и южната страна на Витоша. Това е част от пешеходния маршрут Е4 през планина Верила.
Програмата е следната:
Среща на паркинга сутринта в 8,00 ч. пред нац. стадион В. Левски. Товарим велосипедите и потегляме към с. Ярлово, което се намира от южната страна на Витоша на около 45 км. от центъра на София. Пристигаме там към 9,30 ч. Подготвяме се и потегляме по маршрута. В началото има леко изкачване (около +200 м.) по стар асфалтов път, който преминава в черен по билото на Верила. Караме през широколистна гора и поляни с гледка към Рила. След 30 км. или приблизително 4-5 часа пристигаме в с. Клисура.
От там вариантите са следните:
I-ви вар. – Ако не сме изморени, може да продължим прехода по шосе в посока Сапарева баня и да се възползваме от минералните басейни в комплекс „Котвата”, след което с буса да се приберем в София;
II-ри вар. – Бусът ни прибира от с. Клисура направо към София или след като се натоварим, отиваме на басейните в Сапарева баня.
Задължителна екипировка: планински велосипед в добро техническо състояние (ако нямате такъв, може да наемете от нас на цени от 20-40 лв./ден в зависимост от класа велосипед), вело-каска, вело-клин с памперс, вело-ръкавици, яке за дъжд/вятър, резервна гума, лепенки и лепило за гума, еднодневна раница, вода (поне 1,5 л.), храна за времето на прехода (бански, джапанки и кърпа за басейна)

Цена: 50 лв./човек (при минимум 6 участника)

Цената включва: транспорт от София до с. Ярлово, от с. Клисура до гр. Сапарева баня, от гр. Сапарева баня до гр. София, вело-водач, туристическа застраховка.

Цената не включва: храна, такса за басейн и други лични разходи.

Записванията стават тук: http://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up


Коментирай, сподели опит, разкажи история

Loading Facebook Comments ...

Speak Your Mind

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>