Вело тур в Средна гора

Details
Start:

април 28 - 07:30 am

End:

април 29 - 08:30 pm

Event Category:

Организирано каране

Website:
Event Website
Organizer

Nomad Team

Website: Organizer's Website
Venue

Хижа Свежен/Mountain Hut Svezhen

Средна гора, GPS: 42.509675 N, 25.057132 E

4153

Този път ще караме и изучаваме най-източния дял на Средна гора в района на х. Свежен. Ще се насладим още веднъж на спокойствието, което витае в тази планина, на есенните картини, ще покараме малко велосипеди, ще изкараме една хубава вечер в хижата и ще се върнем заредени и отпочинали!
Потегляме в събота 28.04.18 в 7,30 ч. от паркинга пред Национален стадион“ Васил Левски“, пристигаме след около два часа и половина в с. Свежен. Там ще оставим колата и ще се настаним в къща за гости. Вело маршрутът ни за първия ден е около 40 км. Ще се качим на велосипедите и поемаме към х. Свежен. Имаме не дълго изкачване по черен път и след около 4,5 км. с положителна денивелация около 300 м., пристигаме в хижата. Там ще обядваме. Следобеда ще продължим към м. Крамаркова джунгла и х. Братан, която е на около 10 км. по билото на изток. От там следва полегато спускане по почвен път към шосето, по което ще караме на запад към с. Розовец. От там отново по черен път и шосе ще затворим кръга до с. Свежен. Карането за деня е около 40 км с +500 м. Следва вечер по Номадски обичай! 🙂 В неделя ще направим друг маршрут, като в началото тръгваме по шосето от с. Свежен към с. Домлян. От там покрай яз. Домлян ще се качим по черен път към м. Белите камъни и Букова могила. Отново ще минем през х. Свежен, където може да хапнем и пием по бира, след което се спускаме обратно към с. Свежен. Дистанцията за този ден е около 41 км. Привечер събираме багажите и се прибираме.
Маршрутът е черен път, пътеки и шосе.
Сложността на пресечения терен е средна до ниска. Трасето е подходящо и за начинаещи планински колоездачи, но все пак за хора в добра физическа форма и опит в планинските преходи.
Необходимо оборудване: планински велосипед в добро състояние, удобна раница 25-35 л., яке против дъжд и вятър, каска, вело-ръкавици, вело-клин с „памперс“, поларена блуза, фланелки от бързосъхнеща материя.
Ако нямате подходящ велосипед, каска и вело-ръкавици, може да наемете от нас на цени от 20-40 лв./ден в зависимост от класа на велосипеда.

Записвания на: [email protected] или на http://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up с три имена, егн (ако нямате застраховка), за кое събитие и на коя дата, с наш или собствен транспорт пътуватвате и искате ли велосипед под наем.

Цена: 110 лв./човек
Цена без транспорт: 100 лв./човек
Цената е валидна при група от мин. 7 човека.
Цената включва: транспорт от София до с. Свежен и обратно, планинска застраховка, вело-водач за двата дни.


Коментирай, сподели опит, разкажи история

Loading Facebook Comments ...

Speak Your Mind

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>