Велотуринг БГ само пре-публикува публичната информация налична за събитието. За промени на мястото, условията за участие или такси, най-добре се свържете с посочения организатор.


Зарежда Събития

« Виж всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

XCO Княжево 2019

19 май в 09:30 - 14:30

Такса: 20 лв.

За втора година клуб Veloraptor организира състезанието „XCO Княжево“ в партньорство с Район „Витоша“, Столична Община и с подкрепата на Sofia 2018 – Европейска столица на спорта. Стартът ще бъде даден в красивата Княжевската гора в близост до долна станция на Княжевския лифт.

КОГА: 19 май 2019
ТРАСЕ: 3,3 км дължина и 200 м положително денивелация (за обиколка).

СТАРТ/ФИНАЛ в началото на т.н. Слънчева алея, непосредствено над долна станция на бившия Княжевския лифт. В тази зона ще са разположени и подкрепително-сервизен пункт, шатри на спонсори, озвучаване, водещи, съдии и времеизмерване.

Предвидени са общо 3 старта – два състезателни („Елит“ и „Хоби“) и един любителски:

За СЪСТЕЗАТЕЛИ: Състезателните стартове за „Елит“ и „Хоби“ са във времевия диапазона от 9:30 до 14.30 ч. Поради спецификата на ХСO състезанията, броят на участниците във всеки старт ще бъде ограничен до 50-100 участника на стартa, тъй като се правят по няколко обиколки по сравнително късо трасе с тесни пътеки в някои участъци. Времеизмерването ще е електронно.

За ЛЮБИТЕЛИ: За широката публика е предвиден старт около 15 ч, който е по-масов (броят на участниците се очаква да бъде по-голям). Прави се една обиколка. При повече желаещи, може да се организират и два старта за любители. Тази част от събитието е подходяща за колоездачи без състезателен опит, които искат да направят първите си опити в подобно планинско съревнование. Времеизмерването ще е ръчно.

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: 20 лв. за “Елит” и “Хоби”.
ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: 15 лв. за „Любители“.

НАГРАДИ: Предвидени са парични и предметни награди за победителите на първите три призови позиции в съответните категории. Всеки регистриран участник ще получи стартов пакет, а всеки финиширал – медал. Предвиден е награден фонд от над 2000 лв ( в парични и предметни награди), както и подаръци от Red Bull.
BAZE ще осигури технически съпорт на състезателите.

>> Регистрация:
Предварителна регистрация: https://drace.bg/bg/event/142
Регистрация на място: приключва 30 мин. преди съответния старт
Заплащане на стартови такси през платформата за регистрация https://drace.bg/bg или в деня на старта на място.

***
Събитието се организира от клуб Veloraptor и е част от календара на Sofia 2018 – Европейска столица на спорта. То се провежда с подкрепата на: Red Bull, АЛЕКО, Sponser Bulgaria – Хранителни добавки, Leya, The Barberians, DRace, BAZE и други.

Детайли

Дата:
19 май
Час:
09:30 - 14:30
Стойност:
20 лв.
Категория за Събитие:
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/566811360492874/

Организатор

Veloraptor
Уебсайт:
https://www.facebook.com/pg/Veloraptor-1219725851478148

Място

Княжевски лифт
1619 кв. Княжево, София + Google Map

Ако сте организатор или ентусиаст и желаете повече интересни събития да бъдат публикувани и достигнат до вело общноста, свържете се с нас от контакти тук или на Фейсбук страницата ни.