Велотуринг БГ само пре-публикува публичната информация налична за събитието. За промени на мястото, условията за участие или такси, най-добре се свържете с посочения организатор.


Зарежда Събития

« Виж всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

XCO Княжево 2019

19 май в 09:30 - 14:30

Такса: 20 лв.

За втора година клуб Veloraptor организира състезанието „XCO Княжево“ в партньорство с Район „Витоша“, Столична Община и с подкрепата на Sofia 2018 – Европейска столица на спорта. Стартът ще бъде даден в красивата Княжевската гора в близост до долна станция на Княжевския лифт.

КОГА: 19 май 2019
ТРАСЕ: 3,3 км дължина и 200 м положително денивелация (за обиколка).

СТАРТ/ФИНАЛ в началото на т.н. Слънчева алея, непосредствено над долна станция на бившия Княжевския лифт. В тази зона ще са разположени и подкрепително-сервизен пункт, шатри на спонсори, озвучаване, водещи, съдии и времеизмерване.

Предвидени са общо 3 старта – два състезателни („Елит“ и „Хоби“) и един любителски:

За СЪСТЕЗАТЕЛИ: Състезателните стартове за „Елит“ и „Хоби“ са във времевия диапазона от 9:30 до 14.30 ч. Поради спецификата на ХСO състезанията, броят на участниците във всеки старт ще бъде ограничен до 50-100 участника на стартa, тъй като се правят по няколко обиколки по сравнително късо трасе с тесни пътеки в някои участъци. Времеизмерването ще е електронно.

За ЛЮБИТЕЛИ: За широката публика е предвиден старт около 15 ч, който е по-масов (броят на участниците се очаква да бъде по-голям). Прави се една обиколка. При повече желаещи, може да се организират и два старта за любители. Тази част от събитието е подходяща за колоездачи без състезателен опит, които искат да направят първите си опити в подобно планинско съревнование. Времеизмерването ще е ръчно.

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: 20 лв. за “Елит” и “Хоби”.
ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: 15 лв. за „Любители“.

НАГРАДИ: Предвидени са парични и предметни награди за победителите на първите три призови позиции в съответните категории. Всеки регистриран участник ще получи стартов пакет, а всеки финиширал – медал. Предвиден е награден фонд от над 2000 лв ( в парични и предметни награди), както и подаръци от Red Bull.
BAZE ще осигури технически съпорт на състезателите.

>> Регистрация:
Предварителна регистрация: https://drace.bg/bg/event/142
Регистрация на място: приключва 30 мин. преди съответния старт
Заплащане на стартови такси през платформата за регистрация https://drace.bg/bg или в деня на старта на място.

***
Събитието се организира от клуб Veloraptor и е част от календара на Sofia 2018 – Европейска столица на спорта. То се провежда с подкрепата на: Red Bull, АЛЕКО, Sponser Bulgaria – Хранителни добавки, Leya, The Barberians, DRace, BAZE и други.

Детайли

Дата:
19 май
Час:
09:30 - 14:30
Стойност:
20 лв.
Категория за Събитие:
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/566811360492874/

Организатор

Veloraptor
Уебсайт:
https://www.facebook.com/pg/Veloraptor-1219725851478148

Място

Княжевски лифт
1619 кв. Княжево, София + Google Map

Ако сте организатор или ентусиаст и желаете повече интересни събития да бъдат публикувани и достигнат до вело общноста, свържете се с нас от контакти тук или на Фейсбук страницата ни.


Коментирай, сподели опит, разкажи история

Loading Facebook Comments ...

Speak Your Mind

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>