Велотуринг БГ само пре-публикува публичната информация налична за събитието. За промени на мястото, условията за участие или такси, най-добре се свържете с посочения организатор.


Зарежда Събития

« Виж всички Събития

Детски лагер Крива капла ІІ

4 септември в 08:00 - 8 септември в 20:00

Такса: 340 лв.

Място: Родопа планина
Дати: 04.09 – 08.09.2019г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие – 340лв.
Наемът на колелото е 85лв., в случай че нямате собствено.

Крива капла ІІ е вело-експедиция за деца над 13 години. Ще се провежда изцяло на две колела и по нови маршрути през едни от най красивите места в Родопите, всяка вечер ще разпъваме палатковия си лагер до река или на брега на някой от красивите язовири. Ще научим повече за колелото, как се поддържа и ремонтира, как да се справяме с повреди на път с подръчни средства, как да преодоляваме различни по сложност и наклони терени, как да се пазим и караме в група. Ще чертаем и избираме маршрути, ще се научим да навигираме по карта и GPS, ще поемаме отговорности – ще бъдем водачи. Ще караме при всякакви условия и ще преодоляваме големи разстояния. Вечер ще изправяме каплите.

Програмата по дни:

Ден 1
Отпътуваме сутринта от паркинга пред Национален стадион Васил Левски, София и пристигаме в местността Юндола. Разпъваме палатките и се настаняваме. Запознаваме се и обсъждаме програмата за предстоящите дни, разпределяме колелата, сортираме багаж, аптечки, инструменти и резервни части, прослушваме радиостанциите, подготвяме маршрута и напускаме лагера за едни бързи десетина километра в пресечен терен, за да усетим колелата,създадем правилата и да се справим с някоя и друга гума. Вечерта правим заедно план и чертаем маршрути, говорим за групата.
.
Ден 2, 3, 4
Ставаме рано и събираме лагера. Колелата са подготвени, багажа е сортиран, караме с малките раници с вода, сандвичи, дрехи, инструменти, резервни части. Всеки ден ще минаваме по няколко десетки километра.

Ден 5
Отново събираме палатките и багажите си и потегляме на по-кратък от предходните дни вело-преход. Срещаме се с транспорта ни за София и потегляме наобратно.

Таксата включва:
– Пълен пансион в палатков лагер;
– Програма тип „казус” за курса;
– Групова застраховка;
– Консумативи, свързани с програмата; наем на екипировка;
– Разрешителни за придвижване в парковете и резерватите;
– Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
– Организиран транспорт с лицензирана компания за превоз на детски групи.
– Съпровождащ транспорт

Ако смятате да използвате собствено колело, ще ви помолим да ни изпратите негова снимка, за да преценим дали е подходящо за избрания маршрут. Велосипедите на младежите, които ще са със собствени такива, трябва да бъдат предварително сервизирани и да имат резервни гума, лепенки, ухо за дерайльор, както и каска.

Храна: В рамките на курса децата се хранят три пъти на ден. В дните с преходи и други занимания на открито ще си приготвяме сандвичи за обяд.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, фенерче, санитарни принадлежности, спален чувал, малка раница и др. Ние предоставяме специализираната екипировка.

Транспорт: Всички програми започват от София с организиран транспорт. Ще пътуваме с микробус на лицензирана транспортна фирма, а по време на вело-преходите ще има съпровождащ Реверсо бус .

Въпроси, коментари и записвания:
[email protected]
или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

За повече информация за Крива капла ІІ, както и подробности за всички летни детски лагери, моля посетете www.reverso.bg

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585

Детайли

Начало:
4 септември в 08:00
Край:
8 септември в 20:00
Стойност:
340 лв.
Категория за Събитие:
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/1695282560773103/

Организатор

Училище за приключения „Реверсо“
Email:
mail@reverso.bg
Уебсайт:
www.reverso.bg

Място

Юндола
4629 Yundola + Google Map

Ако сте организатор или ентусиаст и желаете повече интересни събития да бъдат публикувани и достигнат до вело общноста, свържете се с нас от контакти тук или на Фейсбук страницата ни.


Коментирай, сподели опит, разкажи история

Loading Facebook Comments ...

Speak Your Mind

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>