Велотуринг БГ само пре-публикува публичната информация налична за събитието. За промени на мястото, условията за участие или такси, най-добре се свържете с посочения организатор.


Зарежда Събития

« Виж всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Детски лагер Крива капла ІІ

4 септември в 08:00 - 8 септември в 20:00

Такса: 340 лв.

Място: Родопа планина
Дати: 04.09 – 08.09.2019г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие – 340лв.
Наемът на колелото е 85лв., в случай че нямате собствено.

Крива капла ІІ е вело-експедиция за деца над 13 години. Ще се провежда изцяло на две колела и по нови маршрути през едни от най красивите места в Родопите, всяка вечер ще разпъваме палатковия си лагер до река или на брега на някой от красивите язовири. Ще научим повече за колелото, как се поддържа и ремонтира, как да се справяме с повреди на път с подръчни средства, как да преодоляваме различни по сложност и наклони терени, как да се пазим и караме в група. Ще чертаем и избираме маршрути, ще се научим да навигираме по карта и GPS, ще поемаме отговорности – ще бъдем водачи. Ще караме при всякакви условия и ще преодоляваме големи разстояния. Вечер ще изправяме каплите.

Програмата по дни:

Ден 1
Отпътуваме сутринта от паркинга пред Национален стадион Васил Левски, София и пристигаме в местността Юндола. Разпъваме палатките и се настаняваме. Запознаваме се и обсъждаме програмата за предстоящите дни, разпределяме колелата, сортираме багаж, аптечки, инструменти и резервни части, прослушваме радиостанциите, подготвяме маршрута и напускаме лагера за едни бързи десетина километра в пресечен терен, за да усетим колелата,създадем правилата и да се справим с някоя и друга гума. Вечерта правим заедно план и чертаем маршрути, говорим за групата.
.
Ден 2, 3, 4
Ставаме рано и събираме лагера. Колелата са подготвени, багажа е сортиран, караме с малките раници с вода, сандвичи, дрехи, инструменти, резервни части. Всеки ден ще минаваме по няколко десетки километра.

Ден 5
Отново събираме палатките и багажите си и потегляме на по-кратък от предходните дни вело-преход. Срещаме се с транспорта ни за София и потегляме наобратно.

Таксата включва:
– Пълен пансион в палатков лагер;
– Програма тип „казус” за курса;
– Групова застраховка;
– Консумативи, свързани с програмата; наем на екипировка;
– Разрешителни за придвижване в парковете и резерватите;
– Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
– Организиран транспорт с лицензирана компания за превоз на детски групи.
– Съпровождащ транспорт

Ако смятате да използвате собствено колело, ще ви помолим да ни изпратите негова снимка, за да преценим дали е подходящо за избрания маршрут. Велосипедите на младежите, които ще са със собствени такива, трябва да бъдат предварително сервизирани и да имат резервни гума, лепенки, ухо за дерайльор, както и каска.

Храна: В рамките на курса децата се хранят три пъти на ден. В дните с преходи и други занимания на открито ще си приготвяме сандвичи за обяд.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, фенерче, санитарни принадлежности, спален чувал, малка раница и др. Ние предоставяме специализираната екипировка.

Транспорт: Всички програми започват от София с организиран транспорт. Ще пътуваме с микробус на лицензирана транспортна фирма, а по време на вело-преходите ще има съпровождащ Реверсо бус .

Въпроси, коментари и записвания:
[email protected]
или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

За повече информация за Крива капла ІІ, както и подробности за всички летни детски лагери, моля посетете www.reverso.bg

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585

Детайли

Начало:
4 септември в 08:00
Край:
8 септември в 20:00
Стойност:
340 лв.
Категория за Събитие:
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/1695282560773103/

Организатор

Училище за приключения „Реверсо“
Email:
mail@reverso.bg
Уебсайт:
www.reverso.bg

Място

Юндола
4629 Yundola + Google Map

Ако сте организатор или ентусиаст и желаете повече интересни събития да бъдат публикувани и достигнат до вело общноста, свържете се с нас от контакти тук или на Фейсбук страницата ни.