Велотуринг БГ само пре-публикува публичната информация налична за събитието. За промени на мястото, условията за участие или такси, най-добре се свържете с посочения организатор.


Зарежда Събития

« Виж всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Обиколка в сърцето на Странджа

4 май в 12:00 - 6 май в 18:00

Такса: 120 лв.

Тогава, когатo Странджа е най-зелена и красива!
Ще я прекосим с велосипеди.

Програма

Ден 0, 03.05.19г. Пътуване до – Синеморец
По желание участниците имат възможност да пристигнат на 13-ти вечер. Запазили сме места в къща за гости „Яна“ с. Синеморец на адрес ул. Каланджа №10. Настаняваме се в уютната къща и правим разбор за следващите дни.
––––––––––––––––––––––––––––-
Ден 1, 04.05.19г. Синеморец- Кости
Ще тръгнем около 11ч., разбира се ще изчакаме, ако има пристигащи сутринта. Тръгваме на югозапад от Синеморец по добре утъпкан (черно-чакълест) път. Дълго време ще караме по него, наслаждавайки се на уханията на различни диви цветя в съчетание с гъсти и красиви средновековни гори и песните на стотици горски птици. Пътят се характеризира с много леки изкачвания и спускания, движейки се много близо до граничния кльон. Ще имаме уникалният шанс да наблюдаваме цъфтежа на символа на Странджа – Странджанската зеленика. Движейки се напред по този път, след 25км достигаме голям широк разклон с беседка, вода и местността Узунбуджак. От това място има опция за спускане по асфалт 5км. до Кости. План „А“ обаче е групата да продължи да се любува на мистичната Странджа, като пътят ни ще достигне известно и много интересно място Аязмен дол или (Голямата Аязма). Мястото е известно още като Влахов дол.
http://www.infotourism.net/index.php?t=11899&m=2
Карането за днешният ден е 30км., вода по този маршрут има на 25-ти км. (къс маршрут).
И 48км. дълъг и по красив вариант.
Очаквано време за изминаване 3-5 часа.
––––––––––––––––––––––––––––––
Ден 2, 05.05.19г. Кости- Граматиково- Кости

След вкусна закуска ще направим кръгов маршрут около с. Кости, като посетим други две интересни и красиви места Българево, Кондолово и Граматиково намиращи се в един от резерватите на Странджа „Силкосия“

За този ден карането е 30 км.
Терен асфалт, черен път пътеки.
Очаквано време за изминаване 3-5 часа.
––––––––––––––––––––––––––––
Ден 3, 06.05.19г. Кости – Синеморец
За днешният ден сме предвидили най-лежерното и приятно каране, за да остане време и за морето. Тръгваме около 10ч. от селото, минаваме през църквата (местната забележителност) движим се по течението на р. Велека до село Бродилово – точно 12км. по почвен път, изпълнен отново с приятните песни на горските птички и буйната растителност около едноименната река. Наблюдават се вече и по дълбоки и интересни заливи на реката. Стигайки до Бродилово ще направим почивка на площада, където ще предложим два варианта за достигане до Синеморец: северният бряг на р. Велека, който нарекохме “Джунглата“ (труден и тежък за преминаване), и далеч по-проходимият, красив и приятен за каране южен бряг на реката изпълнен с интересни гледки, лиани и царско кладенче. И в двата случая достигаме до устието на река Велека в Синеморец, където пием, бира и наслаждаваме се на кристално синьото море и отпътуваме.
Днешното каране е около 30км или 3-4 часа. Вода ще може да допълним в с. Бродилово на 12-ти км.
––––––––––––––––––––––––––––-
Организационна такса за събитието е 120лв. и включва: водач/и, застраховка “Злополука“, както и съпътстващ транспорт по маршрута, който служи за транспортиране на основния багаж, храна, и допълнителна лична екипировка.
Таксата не включва храна и нощувки!

Таксата може да бъде платена в брой на място, или предварително по сметка:
Сдружение Байкинг Турс, ЕИК 176964276 BG77STSA93000023219049, STSABGSF
Банка ДСК

Нощувки:
Синеморец: къща за гости Яна цена 25лв. Стаи 2 и 3 легла със собствен санитарен възел. Или палатки на плажа!

Кости: къща за гости Силкосия цена 15лв. Стаи 2 и 3 легла със собствен санитарен възел. В тази къща ще имаме 2 нощувки.

Храна: В района няма разнообразие от магазини и ресторанти, но въпреки това ще може да си набавим най-необходимото по съпътстващия транспорт.
В Синеморец има магазин и ресторант.
В Кости магазин и ресторант (дискотека) до 22ч.

И двете вечери ще имаме възможност за ползване на барбекю и лагерен огън.
Във всички къщи домакините могат да предложат закуска!
Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода) и топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши метеорологични условия и дъжд).
В този трип е препоръчително да ползвате слънчеви очила и препарати против ухапвания от насекоми.

Транспорт от София до Синеморец и обратно предлагаме на цена от 50лв. за участници и велосипеди. Може да помогнем за споделено пътуване между участници.

Записването става задължително с изпратен мейл с три имена, ЕГН и тел. на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 30.04.19г.

Детайли

Начало:
4 май в 12:00
Край:
6 май в 18:00
Стойност:
120 лв.
Категория за Събитие:
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/321755491803810/

Организатор

Biking Tours
Телефон:
0888881245
Email:
n.deliradev@abv.bg
Уебсайт:
https://www.facebook.com/pg/BikingTours.eu

Място

Синеморец
Синеморец, + Google Map

Ако сте организатор или ентусиаст и желаете повече интересни събития да бъдат публикувани и достигнат до вело общноста, свържете се с нас от контакти тук или на Фейсбук страницата ни.