Велотуринг БГ само пре-публикува публичната информация налична за събитието. За промени на мястото, условията за участие или такси, най-добре се свържете с посочения организатор.


Зарежда Събития

« Виж всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Каране с практически съвети в Средна гора

11 май в 08:30 - 12 май в 21:30

Такса: 100 лв.

Велоучилище МТБ-БГ и Biking Tours ви канят на едно по-нестандартно каране, в което ще пробваме някои от най-хубавите пътеки в Средна гора, но ще съчетаем карането с елементи на обучение, т.е. групата ще спира на избрани по-интересни/по-трудни места по пътеките, за да обсъждаме и показваме варианти за минаване, техника на каране и т.н. Целта е, както винаги, да бъде приятно и полезно, като упражненията ще са за ниво начинаещи и напредващи. *
• Важно! Макар че за това каране сме подбрали колкото се може по-леки пътеки и терени, все пак става дума за каране в планината и на някои места ще има по-трудни участъци, които може да надвишават уменията на ниво начинаещи. Това не бива да ви плаши – ще се постараем на място всеки да научи колкото може повече, без да се излага на излишен риск.

Програма

Ден 1 (11.05.2019 г.) Копривщица – х. „Бунтовна“ – Стрелча

Пътуваме организирано от София до Копривщица. Транспортът ще тръгне в 7:30ч на 11.05.19 от паркинга пред централния вход на национален стадион „В. Левски“ в София.
Когато пристигнем и направим кратък инструктаж, ще тръгнем в посока южния изход на средногорския град. Ще караме в сърцето на Средна гора, в началото по стар асфалтов път в подножието на вр. Богдан, а не след дълго теренът ни се променя в приказни горски пътища в многогодишните букови гори на Същинска Средна гора. Ще се движим в стил крос-кънтри около 18 км до х. „Бунтовна“, където ще спрем за по-дълга почивка и обяд. Оттам предстои спускане по една дълга и сравнително лесна пътека, на която ще проверим началното ниво на всеки участник и ще направим първите базови упражнения, които после всеки ще може да отработи, докато достигнем крайната точка с. Кръстевич. Ако остане време в следобедните часове се трансферираме (с бус и платформа за велосипеди) отново до х. „Бунтовна“, за да направим ново интересно и дълго спускане към гр. Стрелча, където теренът е преобладаващо горски и черни пътища. В края на деня оставаме за нощувка в малък хотел с басейн в центъра на града.

Вода в днешния ден има на 3 места, равномерно разпределени по маршрута.
Общо каране за деня около 30 км, от които 18 км въртене по сравнително равен терен, а останалите 12 ще бъдат спускане по пътека и горски пътища и пътека!
––––––––––––––––––––––––––––––-
Ден 2 (12.05.2019 г.) Стрелча – с.Мътеница – София

След вкусна закуска ще пътуваме около 30 км с бус до с. Мътеница, където има страхотна пътека за нашето начинание. С въртене ще достигаме изходната точка на пътеката, като дори по пътя нагоре ще спираме за упражнения, тъй като има кратки спускания, а също и изкачване по пътеки. След това се спускаме по основната пътека, упражнявайки се в компанията и със съветите на професионален инструктор.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Храна: За първият от двата дни на обяд ще се храним на х. „Бунтовна“.
Вечерта може да се организираме да седнем в механа или свободно кой където пожелае.
За втория от дните ще трябва да си носите храна (сандвич), такава ще може да си купите от Стрелча.

Транспорт:
Пътуваме организирано от София до Копривщица и от Мътеница до София.

Нощувка:
Спим в хотел„Релакс“http://www.relaxstrelcha.eu/index.html в гр. Стрелча; нощувката е на цена от 30 лв. на човек с включена закуска. И ползване на топъл външен басейн с минерална вода до 19ч.

Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода) и топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши условия и дъжд).

Организационна такса за събитието е 100 лв. и включва: професионален инструктор за обученията и застраховка “Злополука“.
Транспорт от и до изходна точка на маршрута, включително трансферите се заплаща допълнително 20лв. на човек с велосипед.

Таксата не включва: нощувка, храна, лични разходи!!!

Сдружение Байкинг Турс,
ЕИК 176964276
BG77STSA93000023219049
STSABGSF

Групата ще бъде ограничена до 13 участника.

Записването става на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 01.05.2019г. Или до запълване на максималния брой места!

Детайли

Начало:
11 май в 08:30
Край:
12 май в 21:30
Стойност:
100 лв.
Категории за Събитие:
,
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/813876858971915/

Организатори

Biking Tours
MTB-BG

Място

Мътеница
с.Мътеница, Hisarya, Bulgaria + Google Map

Ако сте организатор или ентусиаст и желаете повече интересни събития да бъдат публикувани и достигнат до вело общноста, свържете се с нас от контакти тук или на Фейсбук страницата ни.