Велотуринг БГ само пре-публикува публичната информация налична за събитието. За промени на мястото, условията за участие или такси, най-добре се свържете с посочения организатор.


Зарежда Събития

« Виж всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Каране с практически съвети в Средна гора

11 май в 08:30 - 12 май в 21:30

Такса: 100 лв.

Велоучилище МТБ-БГ и Biking Tours ви канят на едно по-нестандартно каране, в което ще пробваме някои от най-хубавите пътеки в Средна гора, но ще съчетаем карането с елементи на обучение, т.е. групата ще спира на избрани по-интересни/по-трудни места по пътеките, за да обсъждаме и показваме варианти за минаване, техника на каране и т.н. Целта е, както винаги, да бъде приятно и полезно, като упражненията ще са за ниво начинаещи и напредващи. *
• Важно! Макар че за това каране сме подбрали колкото се може по-леки пътеки и терени, все пак става дума за каране в планината и на някои места ще има по-трудни участъци, които може да надвишават уменията на ниво начинаещи. Това не бива да ви плаши – ще се постараем на място всеки да научи колкото може повече, без да се излага на излишен риск.

Програма

Ден 1 (11.05.2019 г.) Копривщица – х. „Бунтовна“ – Стрелча

Пътуваме организирано от София до Копривщица. Транспортът ще тръгне в 7:30ч на 11.05.19 от паркинга пред централния вход на национален стадион „В. Левски“ в София.
Когато пристигнем и направим кратък инструктаж, ще тръгнем в посока южния изход на средногорския град. Ще караме в сърцето на Средна гора, в началото по стар асфалтов път в подножието на вр. Богдан, а не след дълго теренът ни се променя в приказни горски пътища в многогодишните букови гори на Същинска Средна гора. Ще се движим в стил крос-кънтри около 18 км до х. „Бунтовна“, където ще спрем за по-дълга почивка и обяд. Оттам предстои спускане по една дълга и сравнително лесна пътека, на която ще проверим началното ниво на всеки участник и ще направим първите базови упражнения, които после всеки ще може да отработи, докато достигнем крайната точка с. Кръстевич. Ако остане време в следобедните часове се трансферираме (с бус и платформа за велосипеди) отново до х. „Бунтовна“, за да направим ново интересно и дълго спускане към гр. Стрелча, където теренът е преобладаващо горски и черни пътища. В края на деня оставаме за нощувка в малък хотел с басейн в центъра на града.

Вода в днешния ден има на 3 места, равномерно разпределени по маршрута.
Общо каране за деня около 30 км, от които 18 км въртене по сравнително равен терен, а останалите 12 ще бъдат спускане по пътека и горски пътища и пътека!
––––––––––––––––––––––––––––––-
Ден 2 (12.05.2019 г.) Стрелча – с.Мътеница – София

След вкусна закуска ще пътуваме около 30 км с бус до с. Мътеница, където има страхотна пътека за нашето начинание. С въртене ще достигаме изходната точка на пътеката, като дори по пътя нагоре ще спираме за упражнения, тъй като има кратки спускания, а също и изкачване по пътеки. След това се спускаме по основната пътека, упражнявайки се в компанията и със съветите на професионален инструктор.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Храна: За първият от двата дни на обяд ще се храним на х. „Бунтовна“.
Вечерта може да се организираме да седнем в механа или свободно кой където пожелае.
За втория от дните ще трябва да си носите храна (сандвич), такава ще може да си купите от Стрелча.

Транспорт:
Пътуваме организирано от София до Копривщица и от Мътеница до София.

Нощувка:
Спим в хотел„Релакс“http://www.relaxstrelcha.eu/index.html в гр. Стрелча; нощувката е на цена от 30 лв. на човек с включена закуска. И ползване на топъл външен басейн с минерална вода до 19ч.

Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода) и топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши условия и дъжд).

Организационна такса за събитието е 100 лв. и включва: професионален инструктор за обученията и застраховка “Злополука“.
Транспорт от и до изходна точка на маршрута, включително трансферите се заплаща допълнително 20лв. на човек с велосипед.

Таксата не включва: нощувка, храна, лични разходи!!!

Сдружение Байкинг Турс,
ЕИК 176964276
BG77STSA93000023219049
STSABGSF

Групата ще бъде ограничена до 13 участника.

Записването става на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 01.05.2019г. Или до запълване на максималния брой места!

Детайли

Начало:
11 май в 08:30
Край:
12 май в 21:30
Стойност:
100 лв.
Категории за Събитие:
,
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/813876858971915/

Организатори

Biking Tours
MTB-BG

Място

Мътеница
с.Мътеница, Hisarya, Bulgaria + Google Map

Ако сте организатор или ентусиаст и желаете повече интересни събития да бъдат публикувани и достигнат до вело общноста, свържете се с нас от контакти тук или на Фейсбук страницата ни.


Коментирай, сподели опит, разкажи история

Loading Facebook Comments ...

Speak Your Mind

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>