Малките неща, които забравяме да вземем

Когато се приготвяме за път, независимо дали тръгваме само за уикенда или за по-дълго, фокуса при приготвянето на багажа е в основните неща, които трябва да вземем – палатката, спалният чувал, примуса… Но ето няколко неща, които могат да се окажат важни, но пък рядко се сещаме за тях.

Слънцезащитен крем.
Карайки по пътя няма да усетите кога ще изгорите. Особено, ако карате с клин глезените ви са уязвими, а това е особено неприятно. Най-малкото, намазани със слънцезащитен крем намалявате дехидратацията на организма, защото кожата не се изсушава. Ако имате възможност намерете си спортна серия крем, защото те не се отмиват от потта.

Ластични шнурове с куки.
Независимо дали сте с багажник или кош, ластиците ще ви помогнат да завържете допълнителен багаж на колелото – от допълнителна раница до палатка или продукти като диня например. Има различни размери или изработки, както и с различни цени, но независимо от избраният модел, по време на път ще влезе в употреба.

Пластмасови торбички с цип.
Не заемат място, но когато трябва, запазват вещите сухи. Идеални за електроника или дори подправки, има различни рамери и затваряне. Вземете си поне една по-голям размер и няколко по-малки. Аз използвам често пликчетата от филтри за свиване на цигари – 14/11 см, доволно голями за да запазя зарядното за телефона или самият него от влагата в дъждовен ден.

Тоалетна хартия.
Това че сме излезли сред природата, не означава, че трябва да се слеем с нея използвайки листата на дърветата вместо тоалетна хартия. Обикновенно се сещаме, че сме я забравили след първата глътка кафе сутрин. ТХ е вещ, която не тежи, а ако измъкнете картона от средата и не заема много място в багажа.

Все пак листа на всеки е различен и много или малко индивидуален. А кои са твоите малки неща, които взимаш при излет?


Статия от Оги Стоянов

Велотурист и създател на сайта. Повече за мен и пътешествията ми – в моя блог

Коментирай, сподели опит, разкажи история

Loading Facebook Comments ...

Speak Your Mind

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>