Велоизлет с преспиване

DSC01070
Еднодневните или уикенд маршрути с велосипед са чудесна идея за почивка съчетана с любимите ви занимания, ако те са къмпинг и карането на велосипед. Затова палете педалите и газ към близката планина или Парк. Или може би искате да посетите баба и дядо на село? Ако правите първият си велоизлет с преспиване, изберете познато място за да се чувствате по комфортно.

Какво ви трябва!

Ако планирате да прекарате ноща в хотел, бунгала или къща на приятел всичко което ви трябва е карта, тоалетни принадлежности, чисти дрехи, ремонтен комплект за колелото, малко кеш и телефон. Ако обаче решите да спите навън трябва да разширите списъка „малко“. Трябват ви още:

  • Спален чувал
  • Шалте
  • Палатка, бивисак или хамак

Крайпътните заведения предлагат добра и евтина алтернатива за хранене, но ако решите да си готвите сами ще трябва да вземете и комплект за готвене – съдове и газово котлонче, плюс храна. Джобно ножче и челник, може да забравите да вземете веднъж, но след това никога повече няма да го направите.

Как да събера всичко на велосипеда?

В зависимост от това какво сте решили да вземете, раница около 30 литра може да е достатъчна. Но ще усетите, че да имаш багажник е голямо предимство. Дали ще вържете раницата си там или ще използвате дисаги зависи от вас. Дисагите се монтират отстрани на багажника, така че, отгоре да бъдат вързани палатката и шалтето. Използвайте за целта ластични въжета с кукички.
Ако не разполагате с дисаги, малките херметични бидончета или пластмасови кутии вързани с тел за колелото са хитър начин за транспорт на багажа. И най вече, чудни столчета за вечерта край лагерният огън.

Комбинирайте с пътуване с влак

С влак можете да посетите малко по-отдалечени дестинации. Билета за велосипеда е два лева независимо от разстоянието, така че, можете да спестите карането до избраното за почивка място. Затова и тук в детайлите за всеки маршрут даваме и дали до изходната и от крайната точка има ЖП транспорт. Така че, какво чакате? Изберете си маршрут


Коментирай, сподели опит, разкажи история

Loading Facebook Comments ...

Speak Your Mind

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>