Велоизлет с преспиване

DSC01070
Еднодневните или уикенд маршрути с велосипед са чудесна идея за почивка съчетана с любимите ви занимания, ако те са къмпинг и карането на велосипед. Затова палете педалите и газ към близката планина или Парк. Или може би искате да посетите баба и дядо на село? Ако правите първият си велоизлет с преспиване, изберете познато място за да се чувствате по комфортно.

Какво ви трябва!

Ако планирате да прекарате ноща в хотел, бунгала или къща на приятел всичко което ви трябва е карта, тоалетни принадлежности, чисти дрехи, ремонтен комплект за колелото, малко кеш и телефон. Ако обаче решите да спите навън трябва да разширите списъка “малко”. Трябват ви още:

  • Спален чувал
  • Шалте
  • Палатка, бивисак или хамак

Крайпътните заведения предлагат добра и евтина алтернатива за хранене, но ако решите да си готвите сами ще трябва да вземете и комплект за готвене – съдове и газово котлонче, плюс храна. Джобно ножче и челник, може да забравите да вземете веднъж, но след това никога повече няма да го направите.

Как да събера всичко на велосипеда?

В зависимост от това какво сте решили да вземете, раница около 30 литра може да е достатъчна. Но ще усетите, че да имаш багажник е голямо предимство. Дали ще вържете раницата си там или ще използвате дисаги зависи от вас. Дисагите се монтират отстрани на багажника, така че, отгоре да бъдат вързани палатката и шалтето. Използвайте за целта ластични въжета с кукички.
Ако не разполагате с дисаги, малките херметични бидончета или пластмасови кутии вързани с тел за колелото са хитър начин за транспорт на багажа. И най вече, чудни столчета за вечерта край лагерният огън.

Комбинирайте с пътуване с влак

С влак можете да посетите малко по-отдалечени дестинации. Билета за велосипеда е два лева независимо от разстоянието, така че, можете да спестите карането до избраното за почивка място. Затова и тук в детайлите за всеки маршрут даваме и дали до изходната и от крайната точка има ЖП транспорт. Така че, какво чакате? Изберете си маршрут


Статия от Екипа на ВелоТуринг-БГ

Ами ти? Би ли искал да бъдеш гост-блогър на Велотуринг-БГ? Ние ще публикуваме твоята… Вдъхновяваща статия… Съвет как да… Описание на маршрут… Статия да бъдем по-добри велосипедисти. Фото есе – Дайте ни един куп снимки и ни кажете малко повече за тях. Да, няколко снимки към материала винаги е добра идея. Пишете ни за да получите всички подробности около гост материалите. И благодарим предварително!

Коментирай, сподели опит, разкажи история

Loading Facebook Comments ...

Speak Your Mind

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>